Activitati extracuriculare

  1. ACTIVITĂŢI AXATE PE ZILE TEMATICE CUPRINSE ÎN CALENDARUL U.N.E.S.C.O.

 

NR. CRT.TERMENDENUMIREA ACTIVITĂŢIITIPUL DE ACTIVITATERESPONSABILI
1.      5

Octombrie

ZIUA MONDIALĂ A EDUCAŢIEI –

„ÎNVĂŢĂM, ÎMPREUNĂ, ORICÂND, ORICUM”

Concursuri, activități outdoor etc.DUMITRU LIDIA SIMONA
2.      20

Noiembrie

ZIUA INTERNAŢIONALĂ A DREPTURILOR COPILULUI –

,,JOCURI ÎN LUMEA COPIILOR”

Activități outdoor, expoziții de desene, jocuri sportive etc.SÎRBU-GUȘE MARIA CREOLA

 

3.      5

Decembrie

ZIUA INTE

RNAŢIONALĂ A VOLUNTARIATULUI –

,,URMEAZĂ VOLUNTARII!”

Dezbateri, mape/panouri tematice, proiecte comunitare, parade etcCHEBEŞI MARINELA
4.      2

Februarie

ZIUA MONDIALĂ A ZONELOR UMEDE –

,,ÎMPREUNĂ PENTRU UN MEDIU MAI CURAT”

Panouri/mape tematice, expoziţii de desene, îngrijirea spaţiilor verzi, excursiiJUREBIE MARIA AUGUSTINA
5.      8

Martie

ZIUA INTERNAŢIONALĂ A FEMEI –

,,PENTRU TINE…!”

Expoziții de felicitări, prezentări PowerPoint, spectacole literar-muzical-coregrafice , audiții muzicaleMERCUREAN IOANA OTILIA
6.      9

Mai

ZIUA EUROPEI – TRASEUL PRIETENIEIPrograme,  prezentări powerpoint, activități outdoor,  concursuri etcBÎZDOACĂ ANA-MARIA
     

16 OCTOMBRIE 2017

,,O GUSTARE SĂNĂTOASĂ PENTRU FIECARE”

ZIUA MONDIALĂ A ALIMENTAȚIEI SĂNĂTOASE

ACTIVITATE CUPRINSĂ ÎN CALENDARUL UNESCO AL ACTIVITĂȚILOR EDUCATIVE  AXATE PE ZILE TEMATICE

MOTTO:

„GRĂDINIȚA NE ÎNVAȚĂ,

LUCRURI BUNE PENTRU VIAȚĂ:

FRUMOS SĂ NE COMPORTĂM,

SĂNĂTOS, NOI SĂ MÂNCĂM! ”

             Sănătatea înseamnă mai mult decât absenţa bolii. Ea înseamnă menţinerea unei stări de bine din punct de vedere fizic, mental şi social.

           Păstrarea sănătăţii implică atât o alimentaţie sănătoasă, o activitate fizică, cât şi metode de prevenire a unor boli cauzate de aditivii din alimente.

           Este important ca educaţia pentru sănătate să se realizeze începând cu vârste foarte fragede, deoarece copilul este mai receptiv la astfel de informaţii, foarte utile în creşterea şi dezvoltarea lui.

         De aceea am iniţiat proiectul  ,,Alimentaţia sănătoasă la copilul preşcolar”, pentru a informa copiii cât de importantă este alimentaţia, mai ales la vârsta lor.

ACTIVITĂȚI DESFĂȘURATE:

  • MERE MICI PENTRU PITICI” 
  • ,,ROȘII PARFUMATE” 
  • ,,COȘUL TOAMNEI”
  • ,,SALATA DE FRUCTE”

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”156″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

ZIUA ZONELOR UMEDE

2 FEBRUARIE 2018

 

Ziua de 2 februarie este marcată în Calendarul evenimentelor ecologice drept Ziua Mondială a Zonelor Umede.

Pentru a deveni mai prietenoși cu zonele umede, cu mediul,  preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu” din Tg- Jiu au participat la activitățile desfășurate în acest sens cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede, în parteneriat cu AGENȚIA PENTRU PROTECȚIA MEDIULUI  GORJ și SISTEMUL  DE  GOSPODĂRIREA  APELOR   GORJ.

Cu această ocazie preșcolarii au vizionat prezentări PowerPoint, au răspuns la întrebările puse de reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Gorj- sub forma unui concurs interactiv, au cântat, au răspuns la ghicitori, au organizat o frumoasă expoziție cu lucrările plastice sau practice realizate de ei despre zonele umede.

Vor marca Ziua Mondială a Zonelor Umede prin activități de educație ecologică

 

5 OCTOMBRIE 2018

ZIUA MONDIALĂ A EDUCAŢIEI

„ÎNVĂŢĂM, ÎMPREUNĂ, ORICÂND, ORICUM”

Cu mic, cu mare  preşcolarii de la Grădiniţa „Mihai Eminescu” s-au  implicat în derularea  unor activităţi extracurriculare  mult apreciate de copii:  jocuri  distractive  şi de mişcare în curtea grădiniţei ori plantare de flori de toamnă  ori  realizare de  picturi şi colaje cu teme variate şi atractive.

Ziua Educaţiei oferă  şansa, atât cadrelor didactice cât şi  părinţilor şi preşcolarilor, de a  desfăşura  acele activităţi care ies din tiparul constrângerii şi lasă liberă creativitatea şi manifestarea de plăcere şi bucurie a copiilor.

Activităţile derulate au încercat să conştientizeze rolul cadrului didactic/educatorului şi importanţa pe care acesta o are în dezvoltarea  personalităţii preşcolarilor  ca bază a formării viitorului adult.

Cu mult tact şi dăruire profesorii/educatorii din unitate îşi fac meseria zi de zi, implicându-se în astfel de proiecte,  având ca obiectiv ţintă copilul şi nevoile acestuia, bucuriile copilăriei,  conducându-l spre împlinirea aspiraţiilor personale.

ZIUA MONDIALĂ A EDUCAŢIEI „ÎNVĂŢĂM, ÎMPREUNĂ, ORICÂND, ORICUM”

Albume

ZIUA MONDIALĂ A EDUCAŢIEI „ÎNVĂŢĂM, ÎMPREUNĂ, ORICÂND, ORICUM”

Editează

 

16 Octombrie 2018

ZIUA MONDIALĂ A ALIMENTAȚIEI

„O GUSTARE SĂNĂTOASĂ  FIECARE  ȘTIE SĂ PREPARE…”

Marți 16 octombrie 2018, în intervalul orar 10.00 – 11.00, a avut loc activitatea de educație pentru sănătate intitulată sugestiv ,,O gustare sănătoasă pentru fiecare”, acțiune desfășurată cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației Sănătoase. Prin această activitate am urmărit promovarea unor comportamente alimentare sănătoase în rândul copiilor şi exersarea acestora în cadrul rutinelor zilnice.

Cadrele didactice din grădinița, preșcolarii și  părinții  acestora au desfășurat diferite activități, precum: activități practice (Piramida Alimentației, Dovlecelul); jocuri senzoriale (Vitaminele – prietenii copiilor);  activități practic-gospodărești (compot, plăcintă cu mere); vizită la piața cu legume și fructe.

Aceste activități au avut ca scop promovarea unui stil de viaţă sănătos, a respectului faţă de viaţa personală, sănătatea proprie şi a celorlalţi precum și dezvoltarea capacităţii de cunoaştere şi înţelegere a alimentaţiei sănătoase atât de către copii cât şi de către părinţii acestora.

 
ZIUA MONDIALĂ A ALIMENTAȚIEI SĂNĂTOASE

Albume

ZIUA MONDIALĂ A ALIMENTAȚIEI SĂNĂTOASE

Editează

 
 
  1. ACTIVITĂŢI DEDICATE EVENIMENTELOR LOCALE, NAŢIONALE

 

NR. CRT.TERMENDENUMIREA ACTIVITĂŢIITIPUL DE ACTIVITATERESPONSABIL
1.      19-23 Decembrie,,UITE, VINE MOŞ CRĂCIUN!”Programe educativeConsilier educativ

Toate grupele din grădiniţă

2.      21 Decembrie,,DE LA INIMĂ, LA INIMĂ!’’Campanie de strângere de donaţii, pentru copiii proveniţi din medii defavorizateJUREBIE MARIA AUGUSTINA

Toate grupele din grădiniţă

3.      15 Ianuarie,,EMINESCIANA”Spectacol omagialTUDORIN GEORGETA GABRIELA

Grupele mari

4.      

 

 

27 Februarie-

3 Martie

,,TRECUT-AU ANI…’’- ZILELE GRĂDINIŢEI

ZIUA PORŢILOR DESCHISE

Activităţi demonstrative, pentru cunoaşterea de către părinţi a specificului grădiniţei

Program educativ

BÎZDOACĂ ANA-MARIA

Comitetele de părinți

Toate grupele din grădiniţă

Toate grupele din grădiniţă

 

,,SUNTEM MICI, DAR SIMȚIM ROMÂNEȘTE”

29 NOIEMBRIE 2017

Ziua Națională a României a fost sărbătorită  în  avans, într-un mod inedit, de către cadrele didactice și preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu” din Tg-Jiu.

Pentru că vine o lună frumoasă, decembrie, o lună a cadourilor, am început cu o poveste în care am combinat istoricul cu prezentul, cu tradițiile și valorile. Trebuie să implementăm celor mici aceste valori, să le învețe, ca ei să poată la rândul lor să le transmită mai departe.

Chiar dacă la grădiniță, copiii, fiind prea mici, nu prea înîeleg importanța acestui eveniment, noi ne-am gândit că este important să cunoască de mici faptul că noi suntem români, că trebuie să ne iubim țara și să dezvoltăm puțin patriotismul acesta, care, cândva, era foarte bine punctat în grădinițe.

Preșcolarii și cadrele didactice au renunțat la vestimentația purtată zi de zi și s-au îmbrăcat în costume populare tradiționale românești, oferind un bun exemplu de patriotism.

Preșcolarii de la grupele mari și mijlocii au pregătit sub îndrumarea cadrelor didactice un moment artistic ,,Suntem mici, dar simțim românește” din care nu au lipsit cântecele, poezia și dansul popular. Preșcolarii de la grupele mici A și B au construit din cuburi harta României (contur), iar antepreșcolarii au confecționat stegulețe.

Ziua Națională a României este o zi cu o semnificație profundă pentru românii de pretutindeni, dar și o zi care poate insufla patriotismul în sufletul unui copil. Într-o atmosferă de sărbătoare, încărcată de emoție, s-a intonat imnul de stat, s-au recitat poezii și s-au cântat cântece patriotice, s-au jucat hore și alte dansuri populare.

Așa îi învățăm și pe copii să respecte mai mult Ziua Națională. Este ziua în care pacea, armonia și toleranța trebuie să fie valorile care ne caracterizează pe toți. Acestea trebuie conștientizate mai mult ca oricând de 1 Decembrie, iar toate acțiunile noastre trebuie să fie în concordanță cu moștenirea lăsată la 1 Decembrie 1918.

Spectacolul dedicat Zilei Naţionale a României s-a încheiat cu Hora Unirii.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”160″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”20″] 

EROII RECICLĂRII

TÂRG DE CREATIVITATE ECOLOGICĂ

WORKSHOP 

19 – 20 APRILIE 2018

Reciclarea nu este doar un concept frumos și necesar, ci implică și educație, bunăvoință, și multă, multă imaginație și creativitate. De multe ori dintr-un disgrațios morman de gunoi au ieșit lucruri frumoase, plăcute ochiului –  o adevărată artă și cu o utilitate de necontestat. 

Bineînțeles că în desfășurarea acestor activități se derulează mai multe etape: de colectare a materialelor reciclabile, de organizarea atelierelor de lucru/workshop-uri și expunerea acestora spre vizionare și apreciere.

                În funcție de nivelul de vârstă, preșcolarii beneficiază de interesul și ajutorul părinților sau bunicilor care se implică direct în procesul de creație prin sprijinirea micuților în realizarea unei  vaste și minunate colecții de adevărată  artă reciclată. Imaginația nu cunoaște limite și de multe ori produsele realizate au depățit cu mult așteptările realizatorilor respectiv ale cadrelor didactice și ale părinților și de ce nu ale tuturor privitorilor.

                Prin organizarea acestor workshop-uri se are în vedere tocmai această colaborare cadre didactice-părinți-preșcolari în vederea realizării unor legături de întrajutorare reciprocă, cunoaștere și de ce nu descoperirea unor talente remarcabile atât în rândul copiilor cât și al părinților, iar educația ecologică reprezintă un imens support și un inepuizabil izvor de materiale și sursă de inspirație permanent.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”171″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

DE ZIUA ȚĂRII MELE

29 NOIEMBRIE 2018

Marea sărbătoare a românilor, 1 DECEMBRIE, cu dublă semnificație în acest an: Centenarul Marii Uniri și Ziua Națională, a fost marcată într-un cadru festiv și la Grădinița „Mihai Eminescu” TG-JIU. Într-o atmosferă de sărbătoare, încărcată de emoție, s-a intonat imnul de stat, s-au recitat poezii și s-au cântat cântece patriotice, s-au jucat hore și alte dansuri populare.

DE ZIUA ȚĂRII MELE

Editează