Activitati educative

ACTIVITĂŢI EDUCATIVE LA NIVEL DE UNITATE

NR.

CRT.

PERIOADA·       CATEGORIA ACTIVITĂŢIIACTIVITĂŢIRESPONSABIL
1.      Septembrie·       EDUCAŢIE RELIGIOASĂTEDEUMSĂPUN ELENA
2.      Octombrie·       EDUCAŢIE RUTIERĂ,,MICII PIETONI” – concursuri tematiceSCRIECIU LOREDANA
3.      Noiembrie·       EDUCAŢIE P.S.I.,,FOCUL-PRIETEN SAU DUȘMAN?’’ întâlnire cu specialiștiiDAMIAN CORINA
4.      Decembrie·       EDUCAŢIE RELIGIOASĂ,,DĂRUIND… SUNTEM MAI BUNI!’’ – acțiune de voluntariatSĂPUN ELENA
5.      Ianuarie·       EDUCAŢIE PENTRU SĂNĂTATE„DINŢI FRUMOŞI ŞI SĂNĂTOŞI” – întâlnire cu medicul stomatologicBUTIŞEANU LILIANA
6.      Februarie·       EDUCAŢIE ECOLOGICĂ„ZIUA MONDIALĂ A ZONELOR UMEDE” – expoziție tematicăJUREBIE MARIA AUGUSTINA
7.      Martie·       EDUCAŢIE RUTIERĂ

 

,,POLIŢIŞTI ÎN ACŢIUNE”întâlnire cu polițiștiiSCRIECIU LOREDANA
8.      Aprilie·       EDUCAŢIE P.S.I.

 

,,DIN ACTIVITATEA POMPIERILOR” – expoziție de desene, colajeDAMIAN CORINA

 

9.      Mai·       EDUCAŢIE PENTRU SĂNĂTATE,,ABC-UL SĂNĂTĂŢII” – concursuri tematiceBUTIŞEANU LILIANA
10.   Iunie·       EDUCAŢIE ECOLOGICĂ,,ZIUA MONDIALĂ A MEDIULUI” – acțiune de ecologizareJUREBIE MARIA AUGUSTINA

 

EDUCAȚIE P.S.I. - ,,Măsuri de prevenire a incendiilor… în așteptarea lui Moș Crăciun”

Astăzi, 20.12.2017, la Grădinița cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu”, a avut loc o activitate de informare și instruire a preșcolarilor, pe linia situațiilor de urgență, în cadrul activității ,,Măsuri de prevenire a incendiilor… în așteptarea lui Moș Crăciun”, activitate cuprinsă și în calendarul acțiunilor Parteneriatului Educațional ,,VIAȚA ARE PRIORITATE – SPUNE NU INCENDIILOR!”, înregistrat cu Nr. 1701064/29.09.2017.
Reprezentanții INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ GORJ, lt. col. Cornel Bărdulete și plt. maj. Adrian Preda le-au oferit copiilor informații despre modalitățile de stingere a incendiilor în scopul prevenirii acestora - o cauză de incendiu importantă fiind jocul copiilor cu focul.
Reprezentanții ISU Gorj le-au prezentat preșcolarilor filmulețe cu caracter tehnico-educativ în domeniul apărării împotriva incendiilor: Brăduțul, Atenție părinți etc.
Preșcolarii au fost plăcut impresionați de filmulețele prezentate, de mijloacele din dotare ale pompierilor, de echipamentele specifice moderne și eficiente folosite în acțiunile de salvare, punând mereu întrebări, pe chipurile lor citindu-se mulțumirea, în semn că au înțeles.
Ai învăța pe copii despre foc este primul pas în a le salva viața. Așa că nu ne rămâne decât să mulțumim reprezentanților ISU Gorj care au contribuit la îmbogățirea cunoștințelor preșcolarilor privind folosirea numărului de urgență 112, principalele reguli de prevenire și stingere a incendiilor, sursele de aprindere și modul de comportare în caz de incendiu, ajutându-i să înțeleagă mai bine în ce măsură focul ne este prieten și dușman.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”161″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

UN COPIL, O FLOARE...!

ACTIVITATEA OUTDOOR

19 APRILIE 2018

O modalitate de implicare a părinţilor în activităţile grădiniţei, uşor de realizat, o reprezintă activităţile outdoor, văzute ca o “combinaţie de activităţi în aer liber, de educaţie de mediu şi de dezvoltare socială şi personal”, activităţi  la care se doreşte şi  participarea părinţilor. 

 Acţiune de înfrumuseţare a spaţiului exterior al grădiniţei. Preşcolarii, împreună cu părinții, au plantat flori în grădina grădiniţei. Zi de zi, copiii urmăresc evoluţia florilor plantate de ei, le îngrijesc şi le protejează, valoarea educativă a acţiunii fiind foarte mare.

Activităţile outdoor “vizează explorarea posibilităţilor de utilizare a aerului liber şi a cadrului natural ca spaţiu de învăţare şi formarea unor deprinderi  pentru a lucra tematic, folosind acest spaţiu într-un mod interdisciplinar”. 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”172″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 
POLIȚIȘTI ÎN ACȚIUNE

MAI 2018

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”175″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

ÎMPREUNĂ PENTRU UN MEDIU MAI CURAT!

Ziua Mondială a Mediului

IUNIE 2018

      Activitatea s-a desfăşurat sub forma unei parade de costume din materiale reciclabile, plantare de arbori (stejar roșu, castani, paltin, brazi) cu sprijinul reprezentanților Ocolului silvic - ing. Ion Iovu, ing. Monica Mrejeru, precum şi expoziţie de desene, picturi realizate de preşcolari. Mulțumim preșcolarilor, cadrelor didactice, părinților și partenerilor!

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”176″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]