Pompieri in actiune

Viata are prioritate
5 aprilie 2017
Rorec
5 aprilie 2017

,,POMPIERI ÎN ACȚIUNE!”

PROGRAM „ȘCOALA ALTFEL: SĂ ŞTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN!”
PROIECT EDUCAŢIONAL
,,ARATĂ CĂ ȘTII, ARATĂ CĂ EȘTI!”

 

COORDONATOR:
PROF. DAMIAN CORINA

 

În ţările civilizate copiii ştiu bine ce au de făcut în caz de incendiu. Pentru că respectă câteva reguli de bază nu li se întâmplă nimic rău atunci când s-a produs un incendiu.
Activitatea ,,Pompieri în acțiune!” a avut scopul de formare a unei atitudini responsabile faţǎ de protejarea vieţii proprii şi a semenilor săi şi a unui comportament preventiv în situaţii de risc.
Punctul culminant al acțiunii a fost întâlnirea dintre copii și pompieri. Copiii au putut observa cum se utilizează un stingător, cât de utile sunt mănuşile, cascheta, costumul, din ce materiale sunt confecţionate, cum sunt ca şi greutate, dimensiune. Mare parte dintre copii au luat casca pe cap și au îmbrăcat haina de protecție, pentru a intra în „pielea” pompierilor. În continuare, au vizitat autospeciala, au urcat în cabina de unde se conduce mașina, au rotit volanul şi au pornit sirenele ca și cum ar merge la intervenții , iar unii au promis că atunci când vor fi mari se vor face pompieri.
Chiar dacă sunt mici, copiii au demonstrat că sunt cunăscători în ceea ce priveşte cele mai importante reguli de prevenire a incendiilor.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”56″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”5″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]