In lumea teatrului

Calatorie pe taramul nutritiei
4 aprilie 2017
Calatorie pe taramul muzicii si dansului
4 aprilie 2017

MOTANUL ÎNCĂLŢAT

COORDONATOR
PROF. MERCUREAN IOANA OTILIA

Piesa muzicală de teatru „Motanul Încălţat” s-a desfăşurat în data de 28.02.2017, ora 10.00, în cadrul Programului: ”Să ştii mai multe, să fii mai bun!” – Şcoala Altfel, preşcolarii grădiniţei noastre fiind încântaţi de piesa de teatru vizionată.
Când eram mici, toți am fost fascinați de povestea “Motanului Încălțat”, fie că era vorba de un desen animat, de un film sau de povestea în sine.
Povestea care a rămas cunoscută și în ziua de astăzi este cea a lui Charles Perrau (1628 – 1703), care a scris “Motanul Încălțat” într-un mod asemănător cu ceilalți doi autori italieni, dar care în schimb nu prezintă aceea și morală. El încearcă să transmită o lecție cu privire la modul în care unii oameni își croiesc drumul înspre bogăție și înspre un loc înalt în societate, prin minciună și decepții. În această povestire, Motanul Încălțat fuge în fața caleștii care îl transporta pe băiat și pe rege în spre castel, amenințând pe toți cei pe care îi întâlnea în cale să spună că erau slugile băiatului, sau că pământurile pe care le munceau erau ale lui. În felul acesta, l-a făcut pe rege să creadă că băiatul era un om bogat, demn pentru mâna fiicei lui.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”52″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”5″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]