Spune ,,DA” pentru sănătatea ta

PROIECT EDUCATIONAL JUDEŢEAN

,,SPUNE ,,DA” PENTRU SĂNĂTATEA TA”

 

COORDONATOR

PROF. BUTIȘEANU LILIANA

 

          Proiectul educaţional ,,SPUNE ,,DA”PENTRU SĂNĂTATEA TA”, a demarat în anul 2015, îmbrăcând pe rând caracter local si apoi judeţean. Proiectul vizează educaţia pentru sănătate şi stilul de viaţă activ şi a luat naştere din dorinţa de a aduce un plus de cunoştinţe referitoare la educaţia pentru sănătate, printr-o alimentaţie corectă, prin respectarea regulilor de igienă personală şi de grup pentru a forma o conduită corectă şi responsabilă faţă de sănătatea noastră şi a celor din jur.

     Ca parteneri în cadrul proiectului ni s-au alăturat ,,Centrul Stomatologic Hevadent”, Şcoala Gimnazială ,,Pompiliu Marcea”, Grădiniţa P.P. ,,Lumea Copiilor” şi Liceul Teologic, Tg-jiu. Obiectivele specifice proiectului sunt: formarea unei atitudini pozitive pentru menţinerea sănătăţii proprii şi a celor din jur; valorificarea cunoştinţelor despre corp şi sănătate în vederea respectării regulilor de igienă personală şi organizării unui regim raţional de alimentaţie, informarea familiei privind necesităţile unei dezvoltări armonioase şi corecte ale copiilor, creşterea implicării responsabile a părinţilor şi comunităţii în activitatea grădiniţei şi în crearea unui mediu sănătos pentru viitor.

       Activităţile din cadrul proiectului se realizează prin jocuri, poveşti, dramatizări, vizite, întâlniri cu cadre medicale, iar ca formă de evaluare se vor realiza expoziţii tematice, concursuri, programe artistice. Modul de abordare a acestor activităţi pleacă de la ideea că este bine pentru copii să înţeleagă de mici că sănătatea nu înseamnă numai absenţa bolii, ci si un mod de viaţă echilibrat.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”28″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]