PROIECT TRANSFRONTALIER ”GRĂDINIȚE ÎNFRĂȚITE”
Începând cu anul 2023, Grădinița cu Program Prelungit „Mihai Eminescu” Târgu-Jiu reprezentată de prof. Văduva Ionela – managerul unității de învățământ, a reușit să realizeze un parteneriat internațional în cadrul Proiectului Educațional Transfrontalier „GRĂDINIȚE ÎNFRĂȚITE”, parteneriat în care sunt implicate mai multe unitpți școlare de pe meleaguri românești și moldovenești:
– Grădinița cu Program Normal „PITICOT”, Buzău, România
– Grădinița cu Program Prelungit „MIHAI EMINESCU”, Târgu Jiu, România
– Școala Gimnazială “Antonie Mogoș” Ceauru – AR. Grădinița cu Program Normal Bălești, Gorj, România
– Grădinița cu Program Normal Vadu Pașii, Buzău, România
– Grădinița cu Program Normal „ORIZONT”, Râmnicu Sărat , Buzău, România
– Casa Corpului Didactic Buzău, România
– Direcția de Sănătate Publică Buzău, România
– Grădinița cu Program Prelungit și Creșa Berca-structura a Liceului Tehnologic “Sf. Mc. Sava” Berca, România
– Creșa-Grădiniță Nr. 8 „PRICHINDEL”, Cahul, Republica Moldova
– Grădinița-Creşă de copii ,,ANDRIEŞ”satul Țînțăreni, raionul Anenii Noi, Republica Moldova
– I.E.T. nr.2 orașul Cantemir “Spiriduș”, Republica Moldova
– I.E.T. NR.1 ,,Albinuța”orașul Leova , Republica Moldova
– I.E.T. NR.2,,Romanița,, oraș Leova, Republica Moldova
– Grădiniţa sat Başcalia , raionul Basarabeasca, Republica Moldova
– Grădinița de copii ,,Foișor”, oraș Cimișlia, Republica Moldova
– Creșă-grădinița de copii Izvoraș, orașul Anenii Noi, Republica Moldova
– Creșa-Grădiniță nr.1 ,,Lăcrămioară “satul Puhoi, raionul Ialoveni, Republica Moldova
– Creșa – Grădiniță nr.25,,Floricica”orașul Chișinău, Republica Moldova
– Scoala Românească “Nicolae Iorga” Liverpool, Marea Britanie
– Episcopia Basarabiei de Sud- parte componentă a Mitropoliei Basarabiei (Patriarhia Română)
– Direcția de Învățământ Cahul, Republica Moldova.
Proiectul de parteneriat a fost încheiat în prezența Excelenței sale, doamna Anca Corfu, Consul General al României la Cahul, a doamnei viceprimar al Municipului Cahul și a reprezentanților Episcopiei Basarabiei de Sud.
Proiectul își propune:
– Promovarea schimbului de experienţă interculturală în vederea dobândirii unei imagini complete în ceea ce priveşte instituţiile de învăţămậnt antepreșcolar și preşcolar;
– Îmbunătăţirea nivelului de cunoștințe în vederea desfăşurării unui proces instructiv-educativ de calitate în scopul dezvoltării personalităţii copilului;
– Asigurarea calităţii în educaţie.
Întreaga activitate a proiectului este construită în jurul tradițiilor și valorilor culturale, păstrarea lor în conștiința națională și totodată transmiterea acestora antepreșcolarilor și preșcolarilor din unitățile partenere, pentru menținerea vie spiritului neamului nostru de-a lungul vremii.
În perioada 19-22 octombrie 2023, o echipă de cadre didactice de la Grădinița cu Program Prelungit „Mihai Eminescu” Târgu-Jiu reprezentată prin: prof. Văduva Ionela – managerul unității de învățământ, prof. Seceleanu Lăcrămioara, prof. Dumitru Lidia-Simona, prof. Văduva Ana-Georgiana, prof. Blaj Alexandra Manuela, au participat la mobilitatea din cadrul Proiectului Educațional Transfrontalier „GRĂDINIȚE ÎNFRĂȚITE”, desfășurată la Creșa – Grădiniță nr. 8 „PRICHINDEL” CAHUL – Republica Moldova, unitate al cărui colectiv coordonat de către doamna Angela Bogos, în calitate de manager al unității din Cahul, a reușit să ne surprindă în mod deosebit cu activități și un decor de excepție dedicat toamnei.
În perioada 29-30 iunie 2023, s-a desfășurat mobilitatea din cadrul Proiectului Transfrontalier “GRĂDINIȚE ÎNFRĂȚITE”, activitate organizată de către Grădinița – Creșă Andrieș, Tînțăreni, Anenii Noi din Republica Moldova. Grădinița cu Program Prelungit “Mihai Eminescu” Târgu Jiu este partener în cadrul acestui proiect inițiat de către doamna Elena Petrescu, cadru didactic de excepție din Buzău care a reușit să înfrățească următoarele unități școlare din România și Republica Moldova : Grădinița “Piticot” Buzău, Grădinița cu P.P. “Mihai Eminescu” Tg Jiu, Grădinița nr. 8 “Prichindel” Cahul (R. Moldova), Grădinița”Andrieș” Tînțăreni (R. Moldova), Grădinița Vadu Pașii, Buzău, Grădinița “Orizont”, Rm Sarat, Grădinița nr 1 Leova (R. Moldova) și Grădinița nr 2 Leova (R. Moldova) .
Echipa unității gorjene care a participat la această activitate a fost formată din managerul institutiei, doamna profesor Ionela Văduva si doua cadre didactice, în persoana doamnelor profesor: Loredana Scrieciu și Cosmina Chiper, care au avut parte de o experiență de neuitat.
Pe langa activitatile proiectate si desfasurate în Tînțăreni, Anenii Noi-Republica Moldova, oaspetii au avut parte de foarte multe surprize pregatite cu multă grijă de personalul grădiniței gazdă cu sprijinul domnului primar Vadim Bulgaru. Din programul celor doua zile nu au lipsit obiectivele turistice care au fost spectaculoase.
Mulțumim tuturor pentru extraordinara organizare !
Felicitări tuturor celor implicați!