Patrula de reciclare

PROGRAM NAȚIONAL

,,PATRULA DE RECICLARE”

COORDONATOR,

PROF. ALINA OANA CORNESCU

 

Deoarece ne dorim formarea la preșcolari încă de la cele mai fragede vârste a  unui comportament responsabil față de mediul înconjurător, Grădinița cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu” Tg-Jiu a decis ca începând cu anul școlar 2014-2015 să se înscrie în Patrula de Reciclare, program național aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României,  care are drept misiune  colectarea selectivă a deșeurilor electrice și electronice (DEEE).

Popularizarea  proiectului s-a realizat  prin distribuire de flayere, informarea  directă a oamenii și prin organizarea unor evenimente de colectare de deșeuri electrice.

Prin implicarea copiilor, a părinților și a unor agenți economici din oraș, patrulele de reciclare înscrise la nivel de județ au reușit ca în anul școlar 2015-2016 să câștige un binemeritat LOC III, la nivel național, fapt care a adus  zâmbete pe chipurile prichindeilor care ne trec pragul în fiecare zi.

Participarea la acest proiect a fost benefică deoarece a facilitat implicarea copiilor și a părinților în activități comune extracurriculare, îmbunătățirea reputației grădiniței în comunitatea locală și oferirea de oportunități de a câștiga premii constând în echipamente electronice sau material didactice.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”19″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Patrula de Reciclare 2018

Albume

Patrula de Reciclare
Editează

 

Patrula de Reciclare este cel mai amplu proiect național de educație de mediu, desfăşurat în învăţământul preuniversitar. Patrula de Reciclare din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu” Tg-Jiu, Gorj, profesori și preșcolari, prin acțiunea desfășurată în data de 26 ianuarie 2018, a promovat colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) ca gest responsabil față de mediul înconjurător și față de comunitate. Prin intermediul acestei acțiuni, micii agenți au informat comunitatea că deșeurile electrice – adică aparatele electrice vechi sau stricate, bateriile consumate și becurile arse au un potențial de poluare foarte mare. Ele nu trebuie nici păstrate în preajma noastră, nici aruncate la gunoi sau în natură. SINGURUL LOC UNDE TREBUIE SĂ AJUNGĂ DEȘEURILE ELECTRICE ESTE LA RECICLARE! Noi am învățat despre potențialul de poluare al DEEE, am înțeles că reducerea acestui risc depinde de fiecare dintre noi și suntem ambasadorii acestui mesaj ecologic în comunitatea noastră.