Focul-prieten sau dușman?

Focul-prieten sau dușman?”           

 

ACŢIUNE  CUPRINSĂ ÎN CALENDARUL PROGRAMULUI ACTIVITĂŢILOR  EDUCATIVE DE LA NIVELUL UNITĂŢII

                                                                             

             

PARTENERI:

  • ISU  GORJ
  • PĂRINȚII PREȘCOLARILOR

DESCRIEREA  ACŢIUNII:

Activitatea a debutat cu anunţarea temei, prezentarea unui material în PowerPoint despre foc (reguli, tipuri de foc, aprinderea şi stingerea focului), discuţii pe baza imaginilor, enumerarea unor experienţe personale.

În finalul activității s-a simulat un exerciţiu de evacuare în caz de incendiu. Reprezentantul ISU Gorj, a oferit copiilor informaţiile necesare realizării acestui exerciţiu.

S-a dat alarma de incendiu iar copiii au fost evacuaţi din clădire. Punctul de întâlnire a fost  platoul din faţa grădiniţei.

Copiii preşcolari au învăţat în această activitate  reguli de comportament  în caz de incendiu. Copiii au învăţat să-şi păstreze calmul în situaţii de urgenţă, să urmeze semnele de evacuare din grădiniţă.

Reprezentanţii I.S.U. au arătat o mare disponibilitate și răbdare cu cei mici, vorbindu-le la nivelul lor  despre cum să fie cuminți și să nu provoace incendii, despre regulile de comportament în situaţii de risc, despre numărul unic de urgenţă 112, despre echipamentele utilizate la stingerea incendiilor sau intervenţii în alte situaţii de risc .

 

Responsabil

Prof. Damian Corina

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”41″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

Pompieri în acțiune!

Albume

Pompieri în acțiune!
Editează