Micii ecologiști

Spune ,,DA” pentru sănătatea ta
30 ianuarie 2017
În lumea păpușilor
30 ianuarie 2017

PROIECT EDUCAŢIONALLOCAL

 ,,MICII ECOLOGIŞTI”

COORDONATOR PROIECT:

PROF. JUREBIE MARIA AUGUSTINA

Motto:

,,COPIII  ÎNVAŢĂ BUNĂTATEA DE LA NATURĂ, IAR RĂUTATEA DE LA OAMENI

   NICOLAE IORGA

Proiectul „MICII ECOLOGIȘTI” se integrează în domeniul noilor educații și anume: educație pentru dezvoltare durabilă și se derulează la nivelul grădiniței noastre în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului – Gorj, Sistemul de Gospodărirea Apelor – Gorj, Școala Gimnazială ,,Alexandru Ștefulescu” Tg- Jiu, Școala Gimnazială ,,Constantin Brâncuși” Tg- Jiu și Liceul cu Program Sportiv Tg- Jiu.

Proiectul pe care îl desfăşurăm cuprinde: expoziţie-concurs de desene, activităţi practice şi artistico-plastice, acţiune de plantare de pomi şi flori, excursie documentară, programe educative, acţiuni de ecologizare, dezbateri pe teme de ecologie.          

Educaţia pentru mediu ne priveşte în egală măsură pe toţi, adulţi sau copii, iar problema, deşi nu e nouă, se pune tot mai acut, devenind obiect de studiu încă de la cea mai fragedă vârstă. Începută de timpuriu, educaţia ecologică are şanse mari. Cei mici trebuie să înţeleagă că pe Terra există interdependenţă între populaţia umană şi nenumăratele specii de plante şi animale, între societate şi ciclurile biologice din natură. Aceasta se poate face atât prin activităţile de cunoaşterea mediului, educarea limbajului, educaţie plastică, activităţi practice, dar şi prin activităţile de extindere, opţionale sau extracurriculare.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”30″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]